08/08/2013

Hrvoje Slovenc

KABINET #3
08/08/2013 - 12/09/2013

Hrvoje Slovenc predstavlja fotografije odabrane iz dvije serije radova Partners in Crime, te Home Theatre, kao jedno od poglavlja višedijelog fotografskog ciklusa, projekta Marble Hill.
Poigravajući se tradicionalnim žanrovima povijesti umjetnosti poput portreta i interijera, u njima autor istražuje kulturne i društvene kodove konstruiranih prostora interijera, sa ili bez protagonista, bilo da su prizori ispražnjeni ljudskog prisutstva ili su protagonisti uokvireni prostorom u kojem obitavaju – “portretirani” su podednako i ljudi i prostori. Prepoznajemo ih kao prostore koji su kodirani ljudskom prisutstvom. Home Theatre u samom naslovu ukazuje na “teatralizaciju” kao konstruirani karakter prizora i pozornicu na kojoj se odvija svakodnevni život, ali i zavirivanje u intimne prostore drugih ljudi.
U njima se razotkriva voajerski pogled upisan u voajerski karakter fotografije. (Branka Bencic)

_
Hrvoje Slovenc magistrirao je fotografiju na Yale School of Art. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (MSU Zagreb; galerija Josip Račić; Garis&Hahn, NYC; Bucharest Biennale; Bronx Museum, NYC, Vienna Fair)

_
http://hrvojeslovenc.com/

back to exhibitions