OTVORENI TERMIN
Natječaj za izlaganje u 2021. godini.

Otvoreni termin, nova je programska jedinica Apoteke, formirana u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse. Program Apoteke realizira se direktnim pozivom i novom programskom jedinicom Otvoreni termin – otvorenim javnim pozivom za izlaganje. Otvoreni termin, usmjeren je svim zainteresiranim umjetnicima i kustosima, povjesičarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima, te studentima likovnih akademija, kako bi u okviru programa Apoteke mogli upoznati, pratiti i javno predstaviti njhov rad. Ovom gestom Apoteka želi postati otvoreni prostor i pružiti podršku mladim umjetnicima za izlaganje te produkciju rada i izložbe. Na taj se način umjetnicima, umjetničkim projektima i ostalim sudionicima omogućava i osigurava u nedostatku financijskih i prostornih uvjeta adekvatna financijska i tehnička podrška. Otvoreni termin ne mora nužno rezultirati izložbom, već prezentacijom, predavanjem, razgovorom, performansom.

NAČIN SUDJELOVANJA
Prijave se otvorene od 30. ožujka do 30. travnja, a šalju se isključivo u elektronskom formatu, NE veće od 20 MB na adresu apoteka.info@gmail.com s naznakom Otvoreni termin 2021. Videozapisi mogu biti dostavljeni putem wetransfera ili drugih aplikacija za prijenos većih podataka. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, kao i one koje pristignu nakon naznačenog roka, neće se razmatrati.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:
• Kontakt informacije (ime i prezime/naziv kolektiva; e-mail adresa; broj tel/mob)
• Ažurirani porfolio sa izjavom umjentika/ce, i životopisom
• Naziv i prijedlog projekta
• Sažeti opis i koncept projekta, sažeti tehnički opis projekta i zahtjeve postava
• Vizualnu dokumentaciju: skice i/ili foto/videodokumentaciju projekta
• Link na projekt (video i sl. ako je primjenjivo).

Tlocrt i fotografije prostora možemo dostaviti na zahtjev.
Apoteka će u okviru mogućnosti snositi troškove honorara umjetnika/ce, dio produkcijskih troškova i organizaciju/realizaciju izložbe (transport radova, postav, smještaj, deplijan, promocija) u dogovoru s odabranim prijaviteljem i potrebama projekta.
O rezultatima natječaja odabrani prijavitelji će biti obaviješteni početkom svibnja 2021. godine.

Više o programima apoteke pronađite na poveznici:
www.apotekapsu.hr

back to news