16/08/2019

HANA MILETIĆ

Softver
22/8/2019 - 10/10/2019

Samostalna izložba Hane Miletić u Apoteci – Prostoru za suvremenu umjetnost obuhvaća instalaciju koja se formira kao privremena site specific prostorna intervencija i gesta umjetnice koja aktivira izložbeni prostor, stvarajući nova značenja, prostorne oblike, odnose i neočekivane vizure koje se razotkrivaju našim kretanjem kroz prostor. Hana Miletić u svojem se radu bavi različitim medijima i materijalima, fotografijom, tkaninom i tkanjem, objektom, instalacijom, a radovima ukazuje na kontekste upisane u individualne i društvene procese kulturne i umjetničke proizvodnje. Koristeći proces tkanja i tkaninu kao središnji materijal, ove mekane i lagane strukture mjesta su bilježenja i upisivanja različitih stanja, odnosa i pogleda, poput krhkosti, odnosa prema vremenu, prolaznosti, nedostajanja, stvaraju osjećaje i atmosferu taktilnosti i materijalnosti, čuvanja i popravljanja, nadomještanja, nestajanja i ponovnog sastavljanja.

Hana Miletić rođena je u Zagrebu 1982, živi i radi u Bruxellesu.
Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nedavno je realizirala veliku samostalnu izložbu u WIELS Contemporary Art Centre, Bruxelles (2018), te je sudjelovala na skupnim izložbama u institucijama, galerijama i bijenalima poput 13th Sharjah Biennial (2017), S.M.A.K., Gent (2018-2019), Metro Pictures, New York (2019). Dobitnica je BOZAR nagrade za mladog umjetnika The Young Belgian Art Prize (2015).

Izložba Hane Miletić realizira se u okviru višegodišnjega programskog ciklusa Privremeni susreti. Izložbe, umjetnička i kustoska istraživanja unutar Privremenih susreta realiziraju se od 2014. godine i posvećeni su redefiniranju i razotkrivanju niza odnosa: propituju društvene, institucionalne i prostorne odnose, te interakcije između objekata i subjekata, odnose unutar sustava umjetnosti, galerijskoga prostora, institucionalnog okvira i uvjeta rada.
Kustosica: Branka Benčić

back to exhibitions