OTVORENI TERMIN – 2023
Natječaj za izlaganje u Apoteci-prostoru za suvremenu umjetnost u 2023.

Otvoreni termin, programska je jedinica koju Apoteka provodi u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse.

Program Apoteke realizira se direktnim pozivom i novom programskom jedinicom Otvoreni termin – otvorenim javnim pozivom za izlaganje. Otvoreni termin usmjeren je svim zainteresiranim umjetnicima i kustosima, povjesničarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima, te studentima likovnih akademija, kako bi u okviru programa Apoteke mogli upoznati, pratiti i javno predstaviti njihov rad. Ovom gestom Apoteka želi postati otvoreni prostor i pružiti podršku mladim umjetnicima za izlaganje te produkciju rada i izložbe. Na taj se način umjetnicima, umjetničkim projektima i ostalim sudionicima omogućava i osigurava u nedostatku financijskih i prostornih uvjeta adekvatna financijska i tehnička podrška. Otvoreni termin ne mora nužno rezultirati izložbom, već prezentacijom, predavanjem, razgovorom, performansom.

NAČIN SUDJELOVANJA

Prijave su otvorene od 31. ožujka do 30. travnja 2022., a šalju se isključivo u elektronskom formatu, NE veće od 20 MB na adresu apoteka.info@gmail.com s naznakom Otvoreni termin 2023. Videozapisi mogu biti dostavljeni putem wetransfera ili drugih aplikacija za prijenos većih podataka. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, kao i one koje pristignu nakon naznačenog roka, neće se razmatrati.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:
Kontakt informacije (ime i prezime/naziv kolektiva; e-mail adresa; broj tel/mob)
Ažurirani portfolio sa izjavom umjetnika/ce, i životopisom
Naziv i prijedlog projekta
Sažeti opis i koncept projekta, sažeti tehnički opis projekta i zahtjeve postava
Vizualnu dokumentaciju: skice i/ili foto/video dokumentaciju projekta
Link na projekt (video i sl. ako je primjenjivo).

Tlocrt i fotografije prostora možemo dostaviti na zahtjev. Apoteka će u okviru mogućnosti snositi troškove honorara umjetnika/ce, dio produkcijskih troškova i organizaciju/realizaciju izložbe (transport radova, postav, smještaj, deplijan, promocija) u dogovoru s odabranim prijaviteljem i potrebama projekta.

O rezultatima natječaja odabrani prijavitelji će biti obaviješteni početkom lipnja 2022. godine.

back to homepage