Otvoreni termin
Natječaj za izlaganje u 2024. godini

Otvoreni termin je programska jedinica koju Apoteka provodi u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse.

Program Apoteke realizira se direktnim pozivom i programskom jedinicom Otvoreni termin – otvorenim javnim pozivom za izlaganje. Usmjeren je prema svim zainteresiranim umjetnicima i kustosima, povjesničarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima, te studentima likovnih akademija, kako bi u okviru programa Apoteke mogli upoznati, pratiti i javno predstaviti njihov rad. Ovom gestom Apoteka želi postati otvoreni prostor i pružiti podršku mladim umjetnicima za izlaganje te produkciju rada i izložbe. Na taj se način umjetnicima, umjetničkim projektima i ostalim sudionicima omogućava i osigurava, u nedostatku financijskih i prostornih uvjeta, adekvatna financijska i tehnička podrška. Otvoreni termin ne mora nužno rezultirati izložbom, već prezentacijom, predavanjem, razgovorom, performansom.

NAČIN SUDJELOVANJA

Prijave su otvorene od 24. siječnja do 24. veljače 2024., a šalju se isključivo u elektronskom formatu, NE većem od 20 MB na adresu apoteka.info@gmail.com s naznakom Otvoreni termin 2024. Videozapisi mogu biti dostavljeni putem wetransfera ili drugih aplikacija za prijenos većih podataka. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, kao i one koje pristignu nakon naznačenog roka, neće se razmatrati.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:
● Kontakt informacije (ime i prezime/naziv kolektiva; e-mail adresa; broj tel/mob)
● Ažurirani portfolio s izjavom umjetnika/ce, i životopisom
● Naziv i prijedlog projekta
● Sažeti opis i koncept projekta, sažeti tehnički opis projekta i zahtjeve postava
● Vizualnu dokumentaciju: skice i/ili foto/video dokumentaciju projekta
● Link na projekt (video i sl. ako je primjenjivo).

Tlocrt i fotografije prostora možemo dostaviti na zahtjev.

Apoteka će u okviru mogućnosti snositi troškove honorara umjetnika/ce, dio produkcijskih troškova i organizaciju/realizaciju izložbe (transport radova, postav, smještaj, deplijan, promocija) u dogovoru s odabranim prijaviteljem i potrebama projekta.

O rezultatima natječaja odabrani/a prijavitelj/ica bit će obaviješten/a krajem ožujka 2024. godine.

Program Apoteke – prostora za suvremenu umjetnost provodi se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH, Istarske županije, Zaklade Kultura nova i Grada Vodnjana.

back to news