Cadavre Exquis


23.3.2024. (subota)
Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost
Trgovačka 20, Vodnjan

Multimedijalna radionica Cadavre exquis temelji se na istoimenoj igri odnosno nadrealističkoj crtačkoj metodi, a osmišljena je kao kolektivni, suradnički eksperiment polaznika/ca pod vodstvom Ane Labudović – dizajnerice (digitalni mediji, RISO tisak, grafički dizajn) i edukatorice te dizajnerice i vizualne umjetnice Dorotee Škrabo. Poznatu igru voditeljice prevode u jezik multimedije s konačnim (teško predvidljivim) rezultatom u animiranom video formatu.

Sudionici/e radionice međusobno crtanjem, kolažiranjem i/ili izvedbom komuniciraju u sekvencama odnosno frameovima na zadanu temu ili osnovnu ideju, preispitujući koncepte suradnje i pripovijedanja. Multimedijalna radionica spoj je analognih i digitalnih tehnika.
Radionica se održava u subotu u dva bloka od četiri školska sata s pauzom. Voditeljice će upoznati polaznike/ce s metodom Cadavre exquis i primjenom na druge medije. U grupama i samostalno razrađivati će se koncepti, teme, digitalne tehnike videa, animacije i montaže, a rezultati dinamične radionice biti će kratki video formati.

Radionica je namijenjena mladima i svima koji se tako osjećaju.

Prijave su otvorene do petka, 22.3.2024. u podne.

Prijavite se putem maila apoteka.info@gmail.com te navedite dosadašnje iskustvo u radu s videom, zvukom slikom, premda iskustvo nije presudno.

Program se realizira uz podršku Odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

back to news